Barbet La Petite Chaumette 

De Barbet is een van oorsprong Franse jachthond, gefokt voor het opjagen en apporteren van wild uit het water. Een atletisch gebouwde hond met een groot uithoudingsvermogen die intelligentie met een grote will to please combineert. Tegenwoordig is de Barbet ook vooral een familiehond: eerlijk, vrolijk, vriendelijk, trouw en meestal in de buurt van het gezin. Uiteraard wil ook deze familiehond graag bewegen en zit het jachtinstinct er bij veel honden in!

Hoe is de Barbet in ons leven gekomen?

In 2015 zijn wij op zoek gegaan naar een echte familiehond. Voorwaarden waren een middelgroot ras met weinig tot geen bekende ziektes, een evenwichtig en vriendelijk karakter, fijn in de omgang met kinderen en andere honden en bovenal geen allergische reacties.

Na enig speurwerk kwamen we uit bij de Barbet, vooral vanwege alle enthousiaste eigenaren en de hypoallergene vacht.

Eerst wilden we ervaren hoe de volwassen Barbets zijn. We waren direct verkocht! Wat een leergierige, enthousiaste en vriendelijke honden. Zeer baasgericht en in huis opvallend rustig. Daarna hebben we ons mogen onderdompelen in een nest met puppies waarbij de moeder en andere honden aanwezig waren. Een hele dag hebben we tussen de pups en volwassen Barbets gezeten om uit te proberen of er allergische reacties kwamen. Deze bleven gelukkig uit. Dit is echter niet bij alle mensen zo. Het blijft een kwestie van proberen. We hebben genoten van alle Barbets die dag! Na deze positieve ervaringen hebben wij in 2016 onze eerste Barbet gekregen. Een zwart-bonte reu, Barbedoux Mr Bubble Lolly, die we hebben vernoemd naar de toen net overleden David Bowie. Bowie heeft al onze verwachtingen meer dan waargemaakt. Hij is opgegroeid tot een zeer gezellige en vriendelijke gezinshond die graag buiten met de baas bezig is. 

Sia is in 2018 in ons leven gekomen. Zij is geboren uit het nest van Bowie en Aura. Echt een mooie combinatie! Van beide ouderhonden heeft zij alleen maar positieve eigenschappen en karaktertrekken meegekregen. Daarnaast is het ook uiterlijk een zeer mooie hond! Sia is een echt teefje, lief, aanhankelijk, erg speels en graag bij de baas. Ze gaat zelfs mee naar kantoor als dat nodig is. Daar blijft ze geduldig wachten totdat het tijd is voor haar wandeling. Voor foto's van zowel Bowie als Sia zie onder Pups.

Waarom Barbet La Petite Chaumette?

La Petite Chaumette was de naam van een geweldige familiewoning in de Franse Ardèche. In 1967 gebouwd door de familie om daar te gaan wonen en wijn te verbouwen. Vier generaties hebben mogen genieten van de charme van het Franse platteland, de vriendelijke mensen en het heerlijke Franse leven. Frankrijk dragen we dus mee in ons hart, net als de Barbet.

Daarom de combinatie Barbet La Petite Chaumette!