Hond Sia


Sia is geboren op 4 april 2018 als Jet du Laitier. Zij is de dochter uit het eerste nest van onze zwart-bonte reu Barbedoux mr Bubble Lolly, ofwel Bowie, en de bruine Aura du Laitier. Een zeer goede combinatie! Sia's vacht is krullend en voornamelijk zwart met één wit voetje, wit op de borst en een heel klein beetje wit in haar baardje. Ze is een rastypisch teefje met goede verhoudingen en een mooi vrouwelijk hoofd. Op de Kampioenclubmatch van de Barbetclub in 2018 heeft ze in de puppyklasse een veelbelovend gekregen en op de Martinidogshows in 2020 een Zeer goed en Uitmuntend. Natuurlijk is niet alleen haar uiterlijk belangrijk. Minstens zo belangrijk is haar karakter. Sia is een vrolijke en speelse hond die graag bij de baas en het gezin is. Al van jongs af aan gaat ze mee naar kantoor, net als haar vader, waar ze rustig gaat liggen slapen. Buiten is Sia een echte Barbet: energiek, speels, graag aan het werk en altijd in de weer met een bal of een stok. Zwemmen doet ze als de beste en een tak op halen uit het water is haar grote passie! Verder is Sia waaks en weet ze precies wanneer iemand wat aandacht van haar kan gebruiken. Kortom een heerlijke hond!

Ook is Sia verzot op lekkere hapjes. Net als andere Barbets kan ze optimaal gebruik maken van de gelegenheid om iets te gappen: kindlief had een gebakken ei met spek gemaakt en alvast klaar gezet op de buitentafel. Toen moeder even later aan tafel ging zitten en zich afvroeg waar het ei toch was gebleven hoorde ze een zacht smakkend geluidje onder de tafel... Sia kwam enthousiast en haar mond aflikkend tevoorschijn om te kijken of er nog wat extra's was. Via het houten bankje sprong mevrouw pardoes bovenop tafel, helemaal blij dat ook de vrouw aan tafel zat! Ze rook erg lekker naar een ei met spek.

Verder mag Sia graag geknuffeld worden. Als ze je aardig vindt krijg je de mogelijkheid haar prachtige buik te bewonderen maar vooral wil ze daar gewoon gekriebeld worden. Bij echte hondenliefhebbers legt ze haar hoofd op schoot voor een krabbeltje op haar hoofd en onder haar kin, daar kan ze minutenlang van genieten. 

Sommige mensen herkent ze van verre: de baas aan de manier van lopen en natuurlijk de stem, de andere gezinsleden aan hun stem maar ook het geluid van de gezinsauto herkent ze van verre! 

Overigens geen betere waakhond dan Sia! Niemand komt langs zonder dat Sia het heeft heeft gezien.